6 nap és a menny

Azt mondják az ember 2 könyvet olvas és a 3.-at már ő irja. Én magam is vhogy igy vagyok ezzel. Ime a könyvem, ami egy időutzaásról szól. (K)

HTML

A nagy nap

2009.01.24. 22:14 | Jilly (törölt) | Szólj hozzá!

Kathlen a pénztárhoz sietett. Kifizette a kávét. Megcsörrent a telefonja.

- Haló?!

- Szerbusz Kathy, Ben vagyok! 10 perc múlva dél. Merre vagy? Ugye nem aludtál el?

- Oh, Benny! - Kathy szemeit a plafonra emelte. unottan válaszolt - Itt vagyok a sarkon. Kávét vettem. Fél perc és odaérek.

- Siess. - mondta komoran Ben.  majd letette

Kathy már hozzászokott, hogy mindenhova sietnie kell. Sose számitja bele a kávévásárlási időt a napirendjébe. De valahogy sosem késik. Sőt! Általában nagyon is pontos.

Befordult a zöld kapun, felszaladt a lépcsőn, be a csarnokon át a nagyterembe. A tegnapi nappal ellentétben ma alig voltak. Csupán a szokásos 7 ember várakozott. Nem. 6. Albert professzor nem volt ott.

Ben odasietett hozzá.

- Te nem hallottad amit tegnap a doki mondott?! Azt mondta: NE KÉSSÜNK!

- Neked is szia Ben! És amúgy is. Most van dél. - harangszó ütötte meg a fülét. - Látod? És amúgy is. Albert professzor az aki nincs itt.

- Téved kedvesem. - mondta a vékony férfi a sarokból - Már órák óta itt vagyok.

- Szóval mindenki itt van. - mondta Dr. Spitz - Reméltem, hogy komolyan veszik. Menjünk át a zöld terembe.

A nevével ellentétben a zöld terem nagyon is sárgának tetszett. Egyedül azért kaphatta a nevét, mert tele volt növényekkel. Kathy az egyik liliomhoz lépett. Az a kedvenc növénye.

- Ne aggódjon, Miss Morgen. Fogja még viszont látni. - mondta Dr. Spitz - Nos. Kérem a mobilokat és a hasonló készülékeket pakolják ki arra az asztalra. Amikor visszejönnek, itt fogják várni magukat. - mindenki az asztalhoz lépett és az elektromos cuccait oda helyezte.

- Héj, doki! Ha nem vihetünk mobilt, hogy fogunk dumcsizni, hmm? - kérdezte Veron

- Nyugodjon meg Miss. Santiago. Reméljük személyesen is tudnak majd. Azonfelül a kommunikáziós problémák elkerülését walkie-talkie-val korrigáltuk. - a doki hangján semmi érzelem nem volt. hidegen beszélt, és tárgyilagosan - Most pedig mindenki keresse meg a névre szóló bőröndöt. Abba vannak a ruháik. Első nap a dinókat láthatják majd. Álcázás céljából a szokásos terep felszerelést találják. Amelett pedig sokféle fegyvert elrejtettünk. Minden naphoz mást és mást. Mr. McCallister tudja mikor melyiket kell használniuk. A többi cuccot pedig addig a gépben hagyhatják.

A 7 utazó elsajátitotta a fegyverhasználatot és hogy mit kell tenniük amennyiben dinót látnak.

- Ne feledjétek! Csakis akkor használjuk ezeket a szerkezeteket ha nagyon szükséges. Tudom, a dinók nem fogják hasznát venni a fegyvereknek ezért első nap nem kell akkora odafigyelés, de kérem, legyenek tekintettel rájuk. - mondta Robert

- Amennyiben mind készen vannak, fáradjanak az időgépbe. 20 perc múlva indulnak - tette hozzá a doki

Kathlen és Ben már készen voltak. Felöltözve, felfegyverkezve vártak a gép mellett. Kethy kávét ivott, Ben pedig őt nézte.

- Hiányozni fog neked.

- Tudom. Ezért ma annyit megittam, hogy 3 napig kitart - mosolygott Kathy - Ben. 10 éves korod óta ismerlek. De még soha nem töltöttünk együtt 1 napnál többet. Most meg totál össze leszünk zárva egy hétig.

- Zavarlak? - mosolygott Ben

- A legkevésbé sem. Nem is tudom mi lenne velem nélküled ott. - Kathy szeme csillogott - Te vagy a legjobb barátom.

- Barát, hmm? - mondta Ben - Azt reméltem ennél kicsit...

- Készen állnak? - a doki hangja ezúttal hangfalakból szólt. - Szálljanak be. Kössék be az övüket. Vegyenek egy nagy levegőt. Ez koránsem lesz kellemes élmény.

Mindenki elfoglalta a helyét. Veron a körmeit nézegette, Joy légzésgyakorlatot végzett. Egyedül Albert professzor volt az, aki remegett.

- Visszaszámlálok. Kapaszkodjanak és nagy levegő. 3... 2...1.

Kathy az ülésbe süllyedt. Nem érezte a végtagjait. Meg se tudta nézni, megvannak-e még. Nem kapott levegőt. Nem látott semmit csak fényeket. Érezte hogy egyre kevésbé ura a tudatának. Nem képes gondolkodni, és már nem is hall semmit. Úgy érezte itt a vég. A világ elsötétült.

Utolsó gondolata ez volt: Vajon soha többé nem látja a fényt?

A bejegyzés trackback címe:

https://6napesamenyorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr48900393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása